Success Story : Wolters Kluwer

Over Wolters Kluwer

Wolters Kluwer is een wereldwijde leverancier van professionele informatie, softwareoplossingen en diensten voor artsen, accountants, juristen en professionals op het gebied van fiscaliteit, financiën, audit, risicobeheer, compliance en regelgeving. Ze zetten zich in om professionals te helpen op een betere manier zaken te doen en complexe problemen met vertrouwen op te lossen, in een wereld die voortdurend verandert. In de loop van ons 183-jarige bestaan hebben ze een portfolio met duizenden klanten uit de hele wereld opgebouwd, waaronder 93 procent van de Fortune 500-bedrijven.

Het probleem

  • Het Customer Intelligence team kampte al een tijd met onderbezetting en de geplande projecten konden daardoor geen doorgang vinden.
  • Dit team is o.a. verantwoordelijk voor de analyse van de eigen verkoopkanalen en zonder analisten konden ze geen strategische beslissingen maken.
  • Om die reden werd er gezocht naar zowel een Digital Analyst als Business Intelligence specialist.

Het doel

In korte tijd de twee openstaande posities vervullen in het Customer Intelligence team, zodat daarmee de werkdruk verlaagd kan worden, de geplande projecten doorgang kunnen vinden en de juiste strategische beslissingen kunnen worden gemaakt.

De uitdaging

In een competitieve en schaarse markt is het een uitdaging om dit soort analisten aan te trekken. Bijna elke organisatie kampt met tekorten op deze afdelingen en ze zijn essentieel voor de besluitvorming, zo ook voor Wolters Kluwer. Daarnaast is deze zoektocht uitgezet in de vroege COVID-19 lock-down waardoor er veel onzekerheid heerste en professionals niet snel een nieuwe uitdaging wilden aangaan.

Het resultaat

Een prettige en succesvolle samenwerking. Waarbij Wolters Kluwer via DigiteQ binnen 8 weken elke rol heeft weten te vervullen en dat ondanks de onzekere periode door COVID-19. 

Inspire

7
Gesprekken met analisten

Connect

2
Kandidaten gestart

Impact

2
Jaar partnership

“Voor de Digital Analist en Business Intelligence vacature in ons Belgische team hebben we DigiteQ ingeschakeld.

De samenwerking met DigiteQ kan ik het best omschrijven als persoonlijk en professioneel. Ze weten goed te doorgronden naar wat voor kandidaten we op zoek zijn en weten deze in een uitdagende arbeidsmarkt te vinden en enthousiast te maken voor de vacatures binnen mijn team.

“Proactief, persoonlijk en betrokken.””

Fabian van Lent

Head of Analytics & Insights

Meer weten?

Wil jij ook gebruik maken van ons netwerk? Of wil je vrijblijvend advies over de uitdagingen binnen jouw organisatie of team? Maak vrijblijvend een afspraak!

 

Neem contact met ons op +32 (0)2 588 96 73 of stuur een email naar info@digiteq.be.